Petit Figeac Saint-Émilion Grand Cru

Doften är uttrycksfull med aromer av mynta, skogsbär, rostade fat och mörk choklad. Tanninerna är högst närvarande men inte bråkiga på något vis, och ger vinet en fin struktur och ryggrad. Lagerblad, soja och nymalen svartpeppar ger vinet komplexitet och balansen är strålande. Lång eftersmak.

Skörd/Vinifikation:

Traditionell vinifikation i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Maceration i 3 veckor med ”pumping over”. Lagring i franska, små ekfat i 16 månader. Faten var 90% gamla och 10% nya.

Passar till:

Medelkraftiga, smakrika rätter av kött och vilt. Gärna med mustiga såser, någon gratäng av rotfrukter och örtkryddad mörk vinsky.

Fakta:

  • Artikelnummer: 71336
  • Producent: Chateau Figeac
  • Land: Frankrike
  • Ursprung: St Emilion
  • Årgång: 2016
  • Druva: 48% Cabernet Sauvignon, 32 % Merlot, 20% Cabernet Franc
  • Förpackning: Glasflaska med naturkork
  • Volym: 750 ml
  • Pris: 629 :-

Fler viner

Luca Bosio Barbera d’Asti

Château d’Armailhac

Château de Camensac