Borås tidning
FYNDCHARDONNAY
Detta utmärkta och smöriga vin har inslag av nötter, citrus, persika och lime. Passar till stekt eller grillad fisk, kyckling eller lätta rätter på fläskkött.
Bengt Johansson, September 2023
Det här är en underbar Chardonnay med en inbjudande doft av gula äpplen, citron och hasselnötter. Smaken är frisk med inslag av mango, citronzest och ananas. Jäsningen på ekfat ger vinet charmiga nötiga toner som tillsammans med den tropiska frukten ger ett vin som passar till många olika tillfällen.
Frukten kommer från Saint Clairs vingårdar i Marlborough och skördas nattetid för att behålla fräschören i druvorna. Utvalda delar av juicen har jäst på ekfat och resterande del av vinet har jäst i ståltank. Den här kombinationen ger ett friskt vin som samtidigt får den mjuka texturen från ekfaten mixat med lite nötiga toner.
Vit fisk serverad med kokt potatis och en örtig, syrlig citrusbaserad smörsås är en given kombination. Parmesangratinerade kycklingbröst serverade på en bädd av rotfrukter är också supergott till. En klassisk krämig fläskfilépasta med svamp och grädde blir toppen om du dessutom toppar med lite pressad citron.
FYNDCHARDONNAY
Detta utmärkta och smöriga vin har inslag av nötter, citrus, persika och lime. Passar till stekt eller grillad fisk, kyckling eller lätta rätter på fläskkött.
Bengt Johansson, September 2023
Chardonnay i Nya världen-tolkning har (tyvärr) inte sällan en överdriven fatkrydda i kombination med fetma och frånvaro av fruktsyra. Så icke här och det är en trend som sprider sig. Doften är helt ren och fruktig i en stil som drar mer mot gröna äpplen än tropiska fruktskålar. Dito smak, fräsch och välbalanserad, utan minsta tillstymmelsen till kafferostad ek.
7/4-2022