Domaine de la Metairie d'Alon

I den södra delen av Frankrike, närmare bestämt i Haut-Languedoc Vallée de l’Aude, hittar vi den lilla ekologiska vingården Domaine de la Mètairie d’Alon. En plats med extraordinär jordmån där de världsberömda druvorna Pinot Noir och Chardonnay fått utgöra grunden till Domaine de la Métairie d’Alon Le Village Pinot Noir. Viner som bjuder på extraordinära karaktärer, allt skapat med största omsorg.

Domaine de la Métairie d’Alon ägs av de två vinproducerande kompanjonerna Nerida Abbotts och Laurent Delaunay, vilka också är de som innehar den stora egendomen Abbotts & Delaunay. Nerida och Laurent hade länge arbetat med att producera några av de finaste vinerna i Languedoc som med sitt varma klimat är känt för sin produktion av fylliga röda viner på klassiska druvor såsom Grenache, Syrah och Mourvèdre. Laurent, som har sin bakgrund i den nordligare regionen Bourgogne, hade länge en dröm om att finna ett klimat inom Languedoc som var tillräckligt svalt för att tillåta odling av Pinot Noir och Chardonnay av hög kvalitet. Sagt och gjort, efter mycket letande visade det sig att den lilla pärlan Domaine de la Métairie d’Alon i den lilla byn Magrie hade just de egenskaper han letade efter.

Vingården ligger cirka 20 kilometer söder om den berömda medeltida staden och är beläget på en hög och torr platå som ger en perfekt match för både Pinot Noir och Chardonnay. Vingården består av 25 hektar vinodlingar, spridda över hela 25 små tomter runt byn. Domänen är certifierad 100% ekologisk och man arbetar med största respekt för naturen.