Copines Löjromstartlette

Krögarna bakom Copine, de fantastiska Jim, Jacob och Jonathan, har förärat oss med receptet på sin berömda och otroligt goda Copines Löjromstartlette! Den perfekta förrätten tycker vi.

Förberedelser ca en timme till en dag före servering:

– Tartletteskal: Blanda alla torra ingredienser till tarletteskalet. Tillsätt det tärnade smöret och smula sönder det med händerna. Viktigt att smöret är finfördelat och jämnt utspritt i mjölblandningen. Tillsätt ägget och knåda snabbt ihop till en deg. Lägg degen i kylskåp ca en timme till ett dygn.

– Picklad steklök: Skala och skär ringar av löken. Koka upp ättika och socker under omrörning. Häll den varma inläggningslagen över löken och låt stå kylt ca en timme till ett dygn.

Ingredienser

4-6 stycken

Löjrom Hackad gräslök Brynt smör

Tartletteskal

200 g kallt tärnat smör 30 g florsocker 8 g salt 60 g ägg (ett stort ägg) 190 g vetemjöl 185 g dinkelmjöl

Ostkräm

400 g västerbottensost 2 dl grädde

Lökmousse

4 st schalottenlökar 5 dl vitt vin 5 dl vatten 300 g smetana

Picklad steklök

5 st små röda steklökar (vanlig rödlök funkar) 1 dl ättika 2 dl socker

Sugen på något annat än recept för Copines Löjromstartlette?

Jessica Frejs Laxcarpaccio

Jessica Frejs Toast med ärtor, krasse och ricotta

Jessica Frejs tryffelpasta

Kantarell och kräfttoast

Salsicciapasta

Jordgubbsmojito