Lammstek med sallad av helbakade morötter samt salvia- och kaprissmör

Påsklammet, en nyfunnen tradition för oss svenskar men sedan urminnes tider ett måste på långfredagen i länderna kring medelhavet tack vara dess religiösa anknytning. En traditionsenlig rätt som kan varieras i oändlighet, här ett recept i mer modern tappning där råvarorna får tala. Ett recept utmärkt att kombinera med vår Conde de Valdemar Gran Reserva.

Ingredienser

Ingredienser för 4 personer:

800 gram lammstek 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 msk olivolja 2 rödlökar 2 gula lökar 5 morötter 50 g ruccola 1 tsk flingsalt

salvia- och kaprismör

125 g smör, rumsvarmt 1 vitlöksklyfta 1 msk salvia, finhackad 50 g kapris

Sugen på något annat än recept för Lammstek med sallad av helbakade morötter samt salvia- och kaprissmör?

Helstekt fläskfilé med kantareller

Matjessillstallrik med brynt smör

Copines Löjromstartlette

Krämig kycklingpasta

Lax med romsås

Potatis- och purjolökssoppa