Potatis- och purjolökssoppa

En smarrig och enkel potatis- och purjolökssoppa som passar utmärkt till Saint Clair Vicar's Choice Barrel Chardonnay. Soppan går att variera med olika toppings. Servera gärna med en bit bröd till!

Förslag på toppings
Rostade solrosfrön, pumpakärnor, knaperstekt bacon eller några droppar tryffelolja.

TIPS! Vid festligare tillfällen är soppan trevlig att servera som aperitif i shotsglas toppad med löjrom, smetana och gräslök. Mums!

Ingredienser

500 g potatis 1 purjolök 3 dl grädde 1 liter grönsaksbuljong 1 msk olja eller smör 1 tsk timjan Salt och peppar Citron och chiliflakes efter smak Bröd till servering

Sugen på något annat än recept för Potatis- och purjolökssoppa?

Helstekt fläskfilé med kantareller

Matjessillstallrik med brynt smör

Copines Löjromstartlette

Krämig kycklingpasta

Lax med romsås

Grillad flankstek med chimichurri och ugnsrostad potatis