Potatis- och purjolökssoppa

En smarrig och enkel potatis- och purjolökssoppa som passar utmärkt till Saint Clair Vicar's Choice Barrel Chardonnay. Soppan går att variera med olika toppings. Servera gärna med en bit bröd till!

Förslag på toppings
Rostade solrosfrön, pumpakärnor, knaperstekt bacon eller några droppar tryffelolja.

TIPS! Vid festligare tillfällen är soppan trevlig att servera som aperitif i shotsglas toppad med löjrom, smetana och gräslök. Mums!

Ingredienser

500 g potatis 1 purjolök 3 dl grädde 1 liter grönsaksbuljong 1 msk olja eller smör 1 tsk timjan Salt och peppar Citron och chiliflakes efter smak Bröd till servering

Sugen på något annat än recept för Potatis- och purjolökssoppa?

Jessica Frejs Laxcarpaccio

Jessica Frejs Toast med ärtor, krasse och ricotta

Jessica Frejs tryffelpasta

Kantarell och kräfttoast

Salsicciapasta

Jordgubbsmojito