Rödbetsburgare med Chèvre-crème och picklad rödlök
Färgglada och matiga burgare som är helt vegetariska.
ca 4 personer
Ingredienser
Rödbetsburgare- 8 st á 90 g
280 g Rödbetor, rårivna 1,6 dl Svarta bönor, avrunna 1 st Röd lök, finhackad 50 g (ca 1,2 dl) Valnötter, finhackade 1,6 dl Quinoa, kokt 1-2 Vitlöksklyftor, finhackade 2 Ägg 0,8 dl Havregryn 2 msk Olivolja En nypa Kummin, torrostad Basilika, färsk (ca 1/2 kruka), hackad 1 tsk Timjan, torkadChevré-crème
200 g Getost 0,3 dl mjölk Flytande honung SvartpepparPicklad Rödlök
2 st Röd lök 1 dl Ättika (12%) 2 dl Socker 3 dl Vatten8 st hamburgarbröd
Ruccolasallad, alternativt blad/babyspenat, röd mangold eller blandsallad- till servering