Svamprisotto

Många tänker att risotto är knepigt och tar lång tid att laga men så behöver det inte vara! Det viktiga är bara att man har tid att vara närvarande och titta till den då och då, och att man tar den när riset är perfekt. I det här receptet använder vi skogschampinjoner som vi har i mot slutet. Vill du ha en mustigare svampsmak kan du riva i champinjoner när du hällt på vinet.

Ingredienser

4 personer

2 schalottenlökar 2 tärningar grönsaksbuljong 0,5 dl olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2,5 dl vitt vin 250 gram skogschampinjoner 50 gram smör 150 gram parmesanost Salt Nymald svartpeppar Rucola eller andra blad till servering

Sugen på något annat än recept för Svamprisotto?

Jessica Frejs Laxcarpaccio

Jessica Frejs Toast med ärtor, krasse och ricotta

Jessica Frejs tryffelpasta

Kantarell och kräfttoast

Salsicciapasta

Jordgubbsmojito