Edouard Delaunay

Den 3 november 2020 lanseras Edouard Delauney Beaune 1er Les Grèves 2018 i Systembolagets tillfälliga sortiment. Ett elegant och generöst vin i exklusiv upplaga från en producent med en rörande historia.

Familjen Delunay går att spåra tillbaka till år 1771 då Edme Delaunay finns listad i dokument från den här tiden som vinhandlare, men det var inte förrän år 1893 som familjen började producera vin under eget varumärke och då med Edouard Delaunay i spetsen. Under 1990-talet var familjen, nu med den femte generationen i spetsen, tvungna att sälja egendomen av privata skäl. Laurent Delaunay som vid tiden sålde egendomen tillsammans med sin far, var fast besluten om att en dag få köpa tillbaka det som en gång tillhört familjen. För tre år sedan kom dagen som Laurent väntat på och den tidigare familjeägda egendomen Edouard Delaunay skulle nu landa i hans ägo igen. För att höra deras egna ord och se mer av egendomen titta gärna den film som Laurent delar med sig av, här 

Tillsammans med Laurent Delaney är vi oerhört stolta över att lansera Edouard Delauney Beaune 1er Cru Les Grèves 2018 i Systembolagets tillfälliga sortiment den 3 november. Totalt kommer 1600 flaskor att finnas tillgängliga för den svenska marknaden, vilket är mer än hälften av antalet producerade flaskor.

Edouard Delauney Beaune 1er Cru Les Grèves 2018 visar på en generös och elegant profil. Uttrycksfulla toner av röda körsbär, jordgubbar och vildhallon. Därtill även en subtil fatkaraktär, nougat och kanel. Ett vin som lämpar sig utmärkt till den franska ostbrickan men också till den mustiga kalvgrytan med rotfrukter och trattkantareller.

 

Edouard Delaunay Beaune 1er Cru Les Grèves 2018
Producent: Edouard Delaunay
Årgång: 2018
Druvsammansättning: 100% Pinot Noir
Ursprung: AOP Beaune 1er Cru
Artikelnummer: 90305
Pris: 349 kr
Lansering: 3 november 2020
Antal butiker: 55
Tillgänglig volym: 1600 flaskor

Se vilken av dina närmsta butiker som har vinet, här

 

Utöver Edouard Delauney Beaune 1er Cru Les Grèves 2018 som endast finns i en begränsad upplaga, så kan den som är nyfiken på Edouard Delaunay finna ett exklusivt urval av viner från producenten i Systembolagets beställningssortiment.