Vinmässa i Linköping!

04-okt-2018

Kära vänner!

Fredag och lördag den 12-13 oktober så vankas det vinmässa i den härliga studentstaden Linköping. Vi kommer givetvis att vara på plats med ett oemotståndligt urval av viner och det är ett ypperligt tillfälle att få prata vin med oss och prova på vad vi har att erbjuda!

Med oss har vi viner från vår en av våra eviga trotjänare, Nyzeeländska producenten Saint Clair Family Estate, vars Sauvignon Blanc, sedan länge varit en av svenska folkets favoriter. Gå inte förbi vår monter utan att ha provat deras Pioneer Block 3, som vi gärna beskriver som ”Nya världen Sauvignon Blanc 2.0”, samt Pioneer Block 23, en kryddig Pinot Noir, med inslag av röda bär, ingefära och nougat som kompletteras med en nyanserad fat ton.

Högtidssäsongen närmar sig också, så självklart finns vår Champagne med i bagaget; Champagne de Castelnau. Ett fantastiskt gott och prisvärt bubbel som legat på sin egna jästfällning i hela 6 år!

Vi älskar bubblor och har även med oss vår superfräscha och ekologiska Cava, El Gran Botánico, som med sitt ljusiga yttre och tilltalande pris på 89 kr, tagit det svenska folket med storm.

Spanien representeras också av den välkända Riojaproducenten Conde Valdemar och vi har med oss deras Crianza 2015, Reserva 2011 samt Gran Reserva 2008. Tre lagringssteg på klassisk Rioja med kryddig doft och smak. Inslag av mörka körsbär, russin och fikon samt en fint integrerad ekfatskaraktär.

Grannlandet Portugal representeras av två av våra budgetfavoriter, rödvinet Native från producenten Fiuza & Bright och rosébubblet Charlotte Perrelli Mil & Uma Noites Rosé.

Missa inte oss!!

 

Än finns det biljetter kvar men de säljer snabbt, så skynda och köp innan de tar slut!

För mer information om mässan och biljetter, klicka här.

ÖPPETTIDER:
Fredag 12 oktober kl. 14.00-20.00
Lördag 13 oktober kl. 12.00-19.00

PLATS:
Mässan äger rum på Konsert & Kongress i centrala Linköping.
Adress: Konsistoriegatan 7, 582 22 Linköping

Dela nyheter:

Nyhetslanseringar 2 december 2019

Den andra december 2019 lanserades inte en utan två nyheter i Systembolaget fasta sortiment. Morador Chardonnay från Navarra tillsammans med producenten Bodegas Agronavarra S.L. samt Maison Louis Max Coteaux Bourguignons, en uppföljare från producenten Maison Louis Max efter box lanseringen i September 2019.

Fem dolda favoriter i Beställningssortimentet!

Fem dolda favoriter i Beställningssortimentet!

Fyra favoriter till Midsommar!

Midsommarhelgens guide till våra favoriter!

Nyhet på Systembolaget 1:a juni!

Lördagen den 1 juni 2019 lanseras vinet Santa Clara;
Ett ungdomligt vin men med mycket karaktär från Mallorca, som består av 30% Mantonegro, 25% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot och 20% Syrah.

Mallorca – ett av våra käraste resmål – är för många förknippat med semester, god mat och dryck men samtidigt inte fullt ut förknippat med en vinnäring som levererar fina och högkvalitativa viner.

Nylanseringar 1 mars på Systembolaget

Vi är stolta över att presentera två marsnyheter i Systembolagets fasta sortiment; ekologiska Bagordi Tempranillo från Rioja, Spanien och etiska Palesa Sauvignon Blanc från Breedekloof, Sydafrika.

Karlstad Vin&Deli 2019

Missa inte vinmässa i Karlstad 15-16 februari!