Vinmässa i Linköping!

04-okt-2018

Kära vänner!

Fredag och lördag den 12-13 oktober så vankas det vinmässa i den härliga studentstaden Linköping. Vi kommer givetvis att vara på plats med ett oemotståndligt urval av viner och det är ett ypperligt tillfälle att få prata vin med oss och prova på vad vi har att erbjuda!

Med oss har vi viner från vår en av våra eviga trotjänare, Nyzeeländska producenten Saint Clair Family Estate, vars Sauvignon Blanc, sedan länge varit en av svenska folkets favoriter. Gå inte förbi vår monter utan att ha provat deras Pioneer Block 3, som vi gärna beskriver som ”Nya världen Sauvignon Blanc 2.0”, samt Pioneer Block 23, en kryddig Pinot Noir, med inslag av röda bär, ingefära och nougat som kompletteras med en nyanserad fat ton.

Högtidssäsongen närmar sig också, så självklart finns vår Champagne med i bagaget; Champagne de Castelnau. Ett fantastiskt gott och prisvärt bubbel som legat på sin egna jästfällning i hela 6 år!

Vi älskar bubblor och har även med oss vår superfräscha och ekologiska Cava, El Gran Botánico, som med sitt ljusiga yttre och tilltalande pris på 89 kr, tagit det svenska folket med storm.

Spanien representeras också av den välkända Riojaproducenten Conde Valdemar och vi har med oss deras Crianza 2015, Reserva 2011 samt Gran Reserva 2008. Tre lagringssteg på klassisk Rioja med kryddig doft och smak. Inslag av mörka körsbär, russin och fikon samt en fint integrerad ekfatskaraktär.

Grannlandet Portugal representeras av två av våra budgetfavoriter, rödvinet Native från producenten Fiuza & Bright och rosébubblet Charlotte Perrelli Mil & Uma Noites Rosé.

Missa inte oss!!

 

Än finns det biljetter kvar men de säljer snabbt, så skynda och köp innan de tar slut!

För mer information om mässan och biljetter, klicka här.

ÖPPETTIDER:
Fredag 12 oktober kl. 14.00-20.00
Lördag 13 oktober kl. 12.00-19.00

PLATS:
Mässan äger rum på Konsert & Kongress i centrala Linköping.
Adress: Konsistoriegatan 7, 582 22 Linköping

Dela nyheter:

NYHET! El Gran Botánico Alijares Mars 2020

Den 2 mars har vi nöjet att lansera El Gran Botánico Alijares på Bag in Box i Systembolagets
fasta sortiment.

Nyhetslanseringar 2 december 2019

Den andra december 2019 lanserades inte en utan två nyheter i Systembolaget fasta sortiment. Morador Chardonnay från Navarra tillsammans med producenten Bodegas Agronavarra S.L. samt Maison Louis Max Coteaux Bourguignons, en uppföljare från producenten Maison Louis Max efter box lanseringen i september 2019.

Raig de Raïm Garnatxa Blanca En Nyhet i begränsad upplaga!

Klockan tio idag när Systembolaget öppnar dörrarna lanserar vi vår nyhet Raig de Raïm Garnatxa Blanca. För första gången kommer då vin från den den anrika producenten Celler Piñol att finnas representerat på systembolagets hyllor.

Nyhet på Systembolaget 2 September 2019

Den 2 september 2019 lanseras Maison Louis Max Grande Cuvée Rouge på Bag in Box i
Systembolagets fasta sortiment

Två viner från Domaine de la Métairie d’Alon i Systembolagets exklusiva sortiment

Den 16 augusti 2019 lanserar Sigva tillsammans med producenten Domaine de la Metairie d’Alon vinerna La Palajo Chardonnay 2017 och La Métairie Pinot Noir 2017 i Systembolagets exklusiva sortiment, Små partier.

Fem dolda favoriter i Beställningssortimentet!

Vinerna i Systembolagets beställningssortiment är för många en fullkomlig djungel. Trots det fina utbud som finns på hyllorna i butik idag finns ett flertalet guldkorn att hitta i beställningssortiment, vi har satt samman en lite guide med våra favoriter.