Boeuf Bourguignon

Är detta världens godaste rätt? Det är i alla fall en av de absoluta höjdpunkterna med hösten! Och den passar naturligtvis naturligtvis väldigt bra att dela nu under månadens tema: Bourgogne. En typisk söndagsrätt då man behöver några timmar på sig att laga till den.

Ingredienser

6 personer

800 gram nötkött (gärna högrev) 2 morötter 1 stor gul lök 3 vitlöksklyftor 2 msk tomatpuré 1 msk vetemjöl 5 dl rött vin 2 msk koncentrerad fond, kalv eller oxe 2 dl vatten 1 krm torkad timjan 1 lagerblad 600 gram små steklökar 300 gram små champinjoner 200 gram sidfläsk Salt Peppar Smör Olja Valfritt tillbehör. Vi rekommenderar kokt, pressad eller mosad potatis och ett gott bröd.

Sugen på något annat än recept för Boeuf Bourguignon?

Helstekt fläskfilé med kantareller

Matjessillstallrik med brynt smör

Copines Löjromstartlette

Krämig kycklingpasta

Lax med romsås

Potatis- och purjolökssoppa