Filodegspaj med spenat och getost

Spröd filodegsbotten med fyllning av tomater, spenat, getost och färskost

Ingredienser

För 4-6 portioner

6 filodegsark 50 g smör, smält

Rostade tomater

250 g körsbärstomat, gärna på kvist 2 msk olivolja 2 msk citronsaft 1 tsk honung En nypa salt

Fyllning

400 g färsk bladspenat 1 msk olivolja 200 g färskost 0.5 citron, finrivet skal och pressad saft En nypa salt 2 krm chilipeppar 3 ägg 150 g getost 3 salladslökar, skivade 1 dl hackade örter

Sugen på något annat än recept för Filodegspaj med spenat och getost?

Helstekt fläskfilé med kantareller

Matjessillstallrik med brynt smör

Copines Löjromstartlette

Krämig kycklingpasta

Lax med romsås

Potatis- och purjolökssoppa