Klassisk lasagne 2.0

Klassiskt, omtyckt och enkelt. Perfekt att bjuda på, både till vardag och fest! Detta recept har lite extra allt för att lyxa till det lite och bechamelsåsen är ersatt med ricottaost.

Till 6-8 personer

 

Ingredienser

500-600 g Lasagneplattor, färska 150 g-200 g

Fyllning

1 kg Köttfärs 2 st Gul lök 2-3 msk Tomatpuré 2 tsk Kinesisk soja Matolja till stekning Salt, peppar, timjan, oregano och lite kanel 1 Vitlöksklyfta (finhackad) 250 g Mozzarella 500 g Ricotta En kruka basilika (ca 100-150g)

Tomatsås

500 g Passerade tomater 2 msk Olivolja 1 Vitlöksklyfta (pressad) 1 tsk (ca) socker 1 msk (ca) Balsamvinäger Salt, peppar, timjan och oregano

Sugen på något annat än recept för Klassisk lasagne 2.0?

Jessica Frejs Laxcarpaccio

Jessica Frejs Toast med ärtor, krasse och ricotta

Jessica Frejs tryffelpasta

Kantarell och kräfttoast

Salsicciapasta

Jordgubbsmojito