Klassisk lasagne 2.0

Klassiskt, omtyckt och enkelt. Perfekt att bjuda på, både till vardag och fest! Detta recept har lite extra allt för att lyxa till det lite och bechamelsåsen är ersatt med ricottaost.

Till 6-8 personer

 

Ingredienser

500-600 g Lasagneplattor, färska 150 g-200 g

Fyllning

1 kg Köttfärs 2 st Gul lök 2-3 msk Tomatpuré 2 tsk Kinesisk soja Matolja till stekning Salt, peppar, timjan, oregano och lite kanel 1 Vitlöksklyfta (finhackad) 250 g Mozzarella 500 g Ricotta En kruka basilika (ca 100-150g)

Tomatsås

500 g Passerade tomater 2 msk Olivolja 1 Vitlöksklyfta (pressad) 1 tsk (ca) socker 1 msk (ca) Balsamvinäger Salt, peppar, timjan och oregano

Sugen på något annat än recept för Klassisk lasagne 2.0?

Helstekt fläskfilé med kantareller

Matjessillstallrik med brynt smör

Copines Löjromstartlette

Krämig kycklingpasta

Lax med romsås

Potatis- och purjolökssoppa