Knaperstekt majskycklingfilé med "spansk" sallad och friterad lök

Majskyckling med en touch av Spanien!

Strimla salladen. Riv osten i bitar. Skär Piquillon i bitar och blanda ihop salladen. Tillsätt olja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
Stek kycklingfiléerna i olja tills innertemperaturen är 68 grader, ca 10 minuter. Salta och peppra.

Skala och skär bananscharlottenlöken i tunna, 3 mm breda skivor. Blanda dem med mjöl, paprikapulver och salt. Hetta upp oljan i en gryta eller fritös till 140 grader. Skaka bort överflödigt mjöl och fritera lökringarna tills de är gyllenbruna, ca 1 minut.

Skär kycklingen i ca 1 cm tjoka skivor och fördela den på salladen. Garnera med med de friterade lökringarna.

Ingredienser

500g Majskycklingfilé 3 msk Olivolja 2 tsk Flingsalt 2 krm nymald svartpeppar 2 st Gemsallad 100 g Spansk getost, t ex Montenebro 1/2 burk Piquillos (á 400 g, grillad, inlagd röd paprika) 1 msk Sherryvinäger 2 msk Olivolja 2 st bananscharlottenlökar 1/2 dl Vetemjöl 1 tsk Pimentón de la Vera (rökt paprikapulver) ca 5 dl Rapsolja

Sugen på något annat än recept för Knaperstekt majskycklingfilé med ”spansk” sallad och friterad lök?

Helstekt fläskfilé med kantareller

Matjessillstallrik med brynt smör

Copines Löjromstartlette

Krämig kycklingpasta

Lax med romsås

Potatis- och purjolökssoppa