Lammfilé med gremolata och jordärtskockspuré

Här har vi en relativt lättlagad rätt som ser bra mycket mer avancerad ut än vad den är - perfekt bjudmat med andra ord!

Vi tackar Madeleine Landley för recept och foto.

Ingredienser

Jordärtskockspure:

600 g jordärtskocka 4-5 dl vispgrädde salt, peppar

Gremolata:

1 dl sötmandel 1 ekologisk citron 1/2 kruka bladpersilja 2 vitlöksklyftor salt, peppar

Lammfilé:

650-700 g lammfilé salt, svartpeppar, persillade (persiljekryddmix)

Sugen på något annat än recept för Lammfilé med gremolata och jordärtskockspuré?

Helstekt fläskfilé med kantareller

Matjessillstallrik med brynt smör

Copines Löjromstartlette

Krämig kycklingpasta

Lax med romsås

Potatis- och purjolökssoppa