AW med viner från södra Frankrike – Abbotts & Delaunay

25-apr-2018

Laurent Delaunay som bland annat står bakom succévinet Abbotts & Delaunay Les Fleurs Sauvages Carignan Vieilles Vignes kommer till Stockholm nästa vecka och då vill vi gärna bjuda in dig till en trevlig Afterwork på Restaurang Ilse. Vi kommer att ha kalasbra glaspriser i baren på vinerna på bilden ovan och Laurent kommer att finnas på plats för att berätta om sina viner. Vi kommer även att bjuda på småplock i baren.

För er som är intresserade av att äta middag på Ilse så rekommenderar vi att ni bokar bord då det inte finns så många platser och restaurangen snabbt brukar fyllas upp. Kvällens viner kommer att kunna köpas till riktigt bra priser per flaska om så önskas!

Kvällens viner

Abbotts & Delaunay Les Fleurs Sauvages Carignan Vieilles Vignes, Pays d’Oc 
Vinet kommer från vingårdar runt Corbières i södra Frankrike och har fått högsta betyg av både Aftonbladet och Expressens vinkriktiker. Ett fylligt vin med smaker av svarta körsbär, plommon vanilj och björnbär.  Glaspris special: 60 kr

Abbotts & Delaunay Alto Stratus, Vin de France
Vinstockarna är 100 år gamla och 60 % av vinet har lagrats i nio månader i franska ekfat. Alto Stratus har fått silvermedalj av både Decanter, IWSC och Anivin. Mörkfruktig doft med inslag av körsbär, lakrits, vilda örter och plommon. Glaspris special: 110 kr 

Abbotts & Delaunay Zephyr, Limoux 
Zephyr är gjort av 100 % Chardonnay och är ett underbart uttryck för hur Chardonnay kan visa sig när druvorna odlas på ”rätt” ställen. Smak av aprikoser, citronkräm och mineral med en touch av jasminblomma. Glaspris special: 110 kr

Metairie d’Alon Pinot Noir Le Village, Pays d’Oc
Frukten kommer från vingårdar planterade mellan Limoux och Roquetaillade i Languedoc. Det här är en silkeslen och uttrycksfull Pinot Noir i en underbar rödfruktig stil. Precis som i Bourgogne har man blandat vin från Metairie d’Alons bästa ”single vineyards” och skapat detta vin som ska representera området omkring byn Magrie.  Glaspris special: 80 kr 

Metairie d’Alon Chardonnay Le Village, Pays d’Oc 
Frukten kommer från vingårdar planterade mellan Limoux och Roquetaillade i Languedoc. Det här är en klassisk Chardonnay med lätta inslag av fat som ger ett fyllig och smakrikt vin.
Precis som i Bourgogne har man blandat vin från Metairie d’Alons bästa ”single vineyards” och skapat detta vin som ska representera området omkring byn Magrie. Glaspris special: 80 kr

Abbotts & Delaunay är ett litet vineri som har specialiserat sig på kvalitetsvin från Languedoc-Roussillon. Laurent Delaunay såg tidigt den enorma potential som Languedoc hade och tillsammans med den unga och begåvade australienskan och vinmakaren Nerida Abbott slog de sig samman. I sitt sökandet efter perfektion, inspiration och grundlighet som blev nyckelorden som beskrev den anda som de passionerade familjerna delade ville man vidmakthålla denna filosofi och bestämde de sig för att nämna sitt projekt för dem båda: Abbotts & Delaunay. Detta var 1996 och vingården låg i Marseillette, nära Carcassonne i sydvästra Frankrike.

Familjen Abbott valde efter några år att sälja sin del och familjen Laurent tog över hela vingården. Namnet Abbott valde man att behålla då familjen haft stort inflytande på utvecklingen av området. Området har ett dramatiskt landskap och klimat och ofta bildas olika molnformationer när de starka vindarna drar förbi. Några av prestigevinerna bär därför namn på både molnnamn som Alto Stratus eller en vind som ofta sveper igenom som heter Zephyr som fick ge namnet till familjens flaggskepp Limouxen Zephyr.

Event: AW med Laurent Delaunay & Sigva
När: Onsdag 25 april
Tid: Mellan kl 17.30-19.30
Var: Restaurang Ilse, Kungstensgatan 9, Stockholm

Dela nyheter:

Roséprovning med Laura från Saint Clair Family Estate

Äntligen är det dags för vinprovning igen! Vi på Sigva har saknat er och Laura från Saint Clair som många av er redan känner längtar efter att få komma till Sverige igen och träffa er. Just den här gången får det bli digitalt men vi hoppas att vi kan välkomna Laura under hösten så att vi kan ses på "riktigt" igen. Vi kommer att prova Saint Clair Vicar's Choice Rosé 2020 som är gjord av pinot gris och pinot noir.

Sigvas julvinkalender – vecka 1

Om ni följer våra stories har ni sett de här vinerna snurra förbi under veckan som gått, de är nämligen först ut i vår årliga julvinkalender! ?✨⁠

Lanseringsfest för River Delta Chardonnay

Vi har lanserat en liten lyxbox från Delta Wine Company i Marlborough, Nya Zeeland och det vill vi ju såklart fira med er!

Livesänd vinprovning med Laura från Saint Clair 29 april

Onsdag 29 april går vår första livesända vinprovning av stapeln, missa inte den! Laura från Saint Clair kommer att ger oss en inblick i skörden 2020 på Nya Zeeland och prova två viner tillsammans med oss.

Saint Clair – Vin & Mat i kombination

Lär dig mer om att kombinera mat och vin, och hur vi kan nå fram till de "bästa" kombinationerna. Tycker alla lika? Troligtvis inte men det gör ofta det hela ännu mer intressant och kul!Örebro Med Omnejd Se Hit!

Nu är det dags för oss att återigen arrangera inte en utan två Winemakers dinners tillsammans med Bodegas Valdemar. Denna gång håller vi till i Örebro och Lindesberg.