Saint Clair – Vin & Mat i kombination

20-feb-2020

Vi har glädjen att ha Laura Young på besök från Nya Zeeländska Saint Clair Family Estate onsdagen den 26 februari och bjuder nu in till en lärorik kväll tillsammans med oss. Vi kommer att prova viner av olika druvsorter och stilar, och se hur de passar ihop med olika typer av mat. Efter provningen kommer en varmrätt att serveras tillsammans med utvalda viner från provningen innan.

Kvällen till ära får vi även premiärprova det mousserande vinet Dawn Methòde Traditionelle som fått sitt namn efter Neals mamma som blev 105 år. Till saken hör att Dawn drack ett glas av sitt mousserande vin varje dag, undrar om det var därför hon levde så länge? Dawn Methòde Traditionelle lanseras i det exklusiva tillfälliga sortimentet på Systembolaget i april.

Dela nyheter:

Roséprovning med Laura från Saint Clair Family Estate

Äntligen är det dags för vinprovning igen! Vi på Sigva har saknat er och Laura från Saint Clair som många av er redan känner längtar efter att få komma till Sverige igen och träffa er. Just den här gången får det bli digitalt men vi hoppas att vi kan välkomna Laura under hösten så att vi kan ses på "riktigt" igen. Vi kommer att prova Saint Clair Vicar's Choice Rosé 2020 som är gjord av pinot gris och pinot noir.

Sigvas julvinkalender – vecka 1

Om ni följer våra stories har ni sett de här vinerna snurra förbi under veckan som gått, de är nämligen först ut i vår årliga julvinkalender! ?✨⁠

Lanseringsfest för River Delta Chardonnay

Vi har lanserat en liten lyxbox från Delta Wine Company i Marlborough, Nya Zeeland och det vill vi ju såklart fira med er!

Livesänd vinprovning med Laura från Saint Clair 29 april

Onsdag 29 april går vår första livesända vinprovning av stapeln, missa inte den! Laura från Saint Clair kommer att ger oss en inblick i skörden 2020 på Nya Zeeland och prova två viner tillsammans med oss.

Saint Clair – Vin & Mat i kombination

Lär dig mer om att kombinera mat och vin, och hur vi kan nå fram till de "bästa" kombinationerna. Tycker alla lika? Troligtvis inte men det gör ofta det hela ännu mer intressant och kul!Örebro Med Omnejd Se Hit!

Nu är det dags för oss att återigen arrangera inte en utan två Winemakers dinners tillsammans med Bodegas Valdemar. Denna gång håller vi till i Örebro och Lindesberg.