Örebro Med Omnejd Se Hit!

18-feb-2020

”Alla ska kunna hitta sin favorit”, det förklarar vinmakaren Ana Martinez Bujanda som är den femte generationen av ägare och vinmakare på Bodegas Valdemar i Rioja. I klassiska Rioja är det framförallt druvan Tempranillo som står i fokus. Med en gedigen historia i regionen är Bodegas Valdemars viner ett skolboksexempel på hur en klassisk Rioja ska smaka. Trots detta framställer de ett flertal olika viner hyllande världen över, vilken är din favorit i skaran?

Under två kvällar bjuder vi tillsammans med Roberto Alonso från Bodegas Valdemar in till en djupdykning av det som finns i portföljen, samt lite lagrade årgångar specialöppnade till detta tillfälle.

Torsdagen den femte mars, kl 19 dukas ett urval av Bodegas Valdemars viner upp på Kitchenette i Örebro. Tillsammans med de utvalda vinerna har köksmästaren Joel satt samman en välkomponerad meny, anpassat efter det som serveras i glaset.

Anmälan sker till: angel@kitchenette.se
Pris: 925 kr per person

Plats: Kitchenette, Ågatan 3, 702 10 Örebro

Fredagen den sjätte mars, kl 18.30 intar vi Lindesbergs stadshotell. Fokus denna kväll ligger förutom på att ha trevligt också på att njuta av gamla årgångar av Conde de Valdemar Gran Reserva. Lindesbergs stadshotell är en av få restauranger som lyckats bevara ett härligt gäng lagrade viner som vi kvällen till ära kommer att få prova med en bit mat. Alltsammans under guidning av Roberto Alonso.

Anmälan sker till: ann-christin@lindesbergsstadshotell.se
Pris: 599

Plats: Lindesbergs stadshotell, Kungsgatan 24, 71130 Lindesberg

Tyvärr har vi ett begränsat antal platser till de båda eventen, så det är först till kvarn som gäller.

Välkomna!

Önskar vännerna på Sigva

Dela nyheter:

Roséprovning med Laura från Saint Clair Family Estate

Äntligen är det dags för vinprovning igen! Vi på Sigva har saknat er och Laura från Saint Clair som många av er redan känner längtar efter att få komma till Sverige igen och träffa er. Just den här gången får det bli digitalt men vi hoppas att vi kan välkomna Laura under hösten så att vi kan ses på "riktigt" igen. Vi kommer att prova Saint Clair Vicar's Choice Rosé 2020 som är gjord av pinot gris och pinot noir.

Sigvas julvinkalender – vecka 1

Om ni följer våra stories har ni sett de här vinerna snurra förbi under veckan som gått, de är nämligen först ut i vår årliga julvinkalender! ?✨⁠

Lanseringsfest för River Delta Chardonnay

Vi har lanserat en liten lyxbox från Delta Wine Company i Marlborough, Nya Zeeland och det vill vi ju såklart fira med er!

Livesänd vinprovning med Laura från Saint Clair 29 april

Onsdag 29 april går vår första livesända vinprovning av stapeln, missa inte den! Laura från Saint Clair kommer att ger oss en inblick i skörden 2020 på Nya Zeeland och prova två viner tillsammans med oss.

Saint Clair – Vin & Mat i kombination

Lär dig mer om att kombinera mat och vin, och hur vi kan nå fram till de "bästa" kombinationerna. Tycker alla lika? Troligtvis inte men det gör ofta det hela ännu mer intressant och kul!Örebro Med Omnejd Se Hit!

Nu är det dags för oss att återigen arrangera inte en utan två Winemakers dinners tillsammans med Bodegas Valdemar. Denna gång håller vi till i Örebro och Lindesberg.