Exklusiv Tokaji-provning med producent!

10-nov-2018

Vänner och vinälskare!

Måndagen 12/11 välkomnar vi er till vårt kontor i Gamla Stan, för att avnjuta en kort men lärorik provning av Tokaji-viner från den legendariska vingården Disznókő i Ungern, som funnits med sedan 1700-talet.
Med oss denna kväll har vi självaste chefsvinmakaren László Mészáros och han kommer själv att hålla i provningen.

Vi kommer bland annat att prova två sorters Tokaji Eszencia, de sötaste och förnämsta av Tokaji-viner. Det kan nå en sockerhalt på 800 gram per liter och är så sött att det tar flera år för vinet att jäsa.
Förr i tiden ansågs denna sockerchock till vin ha läkande krafter. Aszú Eszencia har extremt lång livslängd och kan lagras så länge som 200 år!

Missa inte denna exklusiva möjlighet att på ett avslappnat sätt och i en mysig miljö, få prova dig igenom ett antal fantastiskt goda dessertviner från Tokaji.
Detta flytande godis gör sig som absolut bäst, ackompanjerat av exempelvis ank- eller gåslever och givetvis diverse sötsaker.

Vi kommer att servera små, söta munsbitar som tilltugg och berätta mer om hur man tillverkar ett Tokaji-vin.

Hoppas vi ses, det är först till kvarn som gäller eftersom platserna är begränsade!

LÄR DIG MER!

Koll på processen?

Vad är egentligen Botrytis Cinerea?

Antal ”Puttonyos”?

Var: Köpmangatan 15, 3 tr
När: Måndagen 12/11
kl 18:30-20:00
Pris: 300 kr/person
Osa till produkt@sigva.se och betala senast torsdagen den 8/11 
Swishnr: 1233579265

(Glöm inte att ange för-och efternamn i samband med betalningen)

Dela nyheter:

Roséprovning med Laura från Saint Clair Family Estate

Äntligen är det dags för vinprovning igen! Vi på Sigva har saknat er och Laura från Saint Clair som många av er redan känner längtar efter att få komma till Sverige igen och träffa er. Just den här gången får det bli digitalt men vi hoppas att vi kan välkomna Laura under hösten så att vi kan ses på "riktigt" igen. Vi kommer att prova Saint Clair Vicar's Choice Rosé 2020 som är gjord av pinot gris och pinot noir.

Sigvas julvinkalender – vecka 1

Om ni följer våra stories har ni sett de här vinerna snurra förbi under veckan som gått, de är nämligen först ut i vår årliga julvinkalender! ?✨⁠

Lanseringsfest för River Delta Chardonnay

Vi har lanserat en liten lyxbox från Delta Wine Company i Marlborough, Nya Zeeland och det vill vi ju såklart fira med er!

Livesänd vinprovning med Laura från Saint Clair 29 april

Onsdag 29 april går vår första livesända vinprovning av stapeln, missa inte den! Laura från Saint Clair kommer att ger oss en inblick i skörden 2020 på Nya Zeeland och prova två viner tillsammans med oss.

Saint Clair – Vin & Mat i kombination

Lär dig mer om att kombinera mat och vin, och hur vi kan nå fram till de "bästa" kombinationerna. Tycker alla lika? Troligtvis inte men det gör ofta det hela ännu mer intressant och kul!Örebro Med Omnejd Se Hit!

Nu är det dags för oss att återigen arrangera inte en utan två Winemakers dinners tillsammans med Bodegas Valdemar. Denna gång håller vi till i Örebro och Lindesberg.