Edouard Delaunay Beaune 1er Cru Les Grèves 2018

23-okt-2020

Familjen Delunay går att spåra tillbaka till år 1771 då Edme Delaunay finns listad i dokument från den här tiden som vinhandlare, men det var inte förrän år 1893 som familjen började producera vin under eget varumärke och då med Edouard Delaunay i spetsen. Under 1990-talet var familjen, nu med den femte generationen i spetsen, tvungna att sälja egendomen av privata skäl. Laurent Delaunay som vid tiden sålde egendomen tillsammans med sin far, var fast besluten om att en dag få köpa tillbaka det som en gång tillhört familjen. För tre år sedan kom dagen som Laurent väntat på och den tidigare familjeägda egendomen Edouard Delaunay skulle nu landa i hans ägo igen.

Tillsammans med Laurent Delaney är vi oerhört stolta över att lansera Edouard Delauney Beaune 1er Cru Les Grèves 2018 i Systembolagets tillfälliga sortiment den 3 november. Totalt kommer 1600 flaskor att finnas tillgängliga för den svenska marknaden, vilket är mer än hälften av antalet producerade flaskor.

Edouard Delauney Beaune 1er Cru Les Grèves 2018 visar på en generös och elegant profil. Uttrycksfulla toner av röda körsbär, jordgubbar och vildhallon. Därtill även en subtil fatkaraktär, nougat och kanel. Ett vin som lämpar sig utmärkt till den franska ostbrickan men också till den mustiga kalvgrytan med rotfrukter och trattkantareller.

 

Edouard Delaunay Beaune 1er Cru Les Grèves 2018
Producent: Edouard Delaunay
Årgång: 2018
Druvsammansättning: 100% Pinot Noir
Ursprung: AOP Beaune 1er Cru
Artikelnummer: 90305
Pris: 349 kr
Lansering: 3 november 2020
Antal butiker: 55
Tillgänglig volym: 1600 flaskor

 

 

Dela nyheter:

För fjärde året i ordningen! Eftertraktad vit Spanjor åter på hyllorna

Nu är det ÄNTLIGEN dags för Raig de Raim Garnaxta Blanca att göra entré på Systembolaget tillfälliga hyllor igen. Årgång 2021 lanseras den 19 augusti i 220 butiker

Nyhet på Systembolaget – Dominio de Alma!

Den 1/12 slog Dominio de Alma ned som en bomb på Systembolaget! Stor och kraftfull, samtidigt smidig och elegant.

Exklusiv lansering Oktober-Il Rocchin di Zerbo Gavi 2020

Du har väl inte missat att vi den 12 oktober lanserade en ny produkt i Systembolagets exklusiva sortiment med begränsat antal flaskor att tillgå?

För tredje åter i rad, Raig de Raim Garnaxta Blanca i Systembolagets tillfälliga sortiment

Den 10 augusti lanseras Raig de Raim Garnaxta Blanca för
tredje året i rad i Systembolagets tillfälliga sortiment. Ett vin i
ungdomlig stil som väl visar vad området har att erbjuda.

Sveriges mästerkock Sofia lagar mat till Saint Clair Origin Pinot Noir

Sveriges mästerkock Sofia Henriksson delar med sig av sitt bästa recept till Saint Clair Origin Pinot Noir.

Maison Mirabeau i nytt samarbete med Sigva

Vi är glada och stolta över att vägarna korsats mellan oss och den anrika producenten Maison Mirabeau. En roséproducent med flertalet internationella utmärkelser som tydligt visar på vad Côtes d'Azure verkligen står för.