Edouard Delaunay Beaune 1er Cru Les Grèves 2018 - Sigva

Edouard Delaunay Beaune 1er Cru Les Grèves 2018

23-okt-2020

Familjen Delunay går att spåra tillbaka till år 1771 då Edme Delaunay finns listad i dokument från den här tiden som vinhandlare, men det var inte förrän år 1893 som familjen började producera vin under eget varumärke och då med Edouard Delaunay i spetsen. Under 1990-talet var familjen, nu med den femte generationen i spetsen, tvungna att sälja egendomen av privata skäl. Laurent Delaunay som vid tiden sålde egendomen tillsammans med sin far, var fast besluten om att en dag få köpa tillbaka det som en gång tillhört familjen. För tre år sedan kom dagen som Laurent väntat på och den tidigare familjeägda egendomen Edouard Delaunay skulle nu landa i hans ägo igen.

Tillsammans med Laurent Delaney är vi oerhört stolta över att lansera Edouard Delauney Beaune 1er Cru Les Grèves 2018 i Systembolagets tillfälliga sortiment den 3 november. Totalt kommer 1600 flaskor att finnas tillgängliga för den svenska marknaden, vilket är mer än hälften av antalet producerade flaskor.

Edouard Delauney Beaune 1er Cru Les Grèves 2018 visar på en generös och elegant profil. Uttrycksfulla toner av röda körsbär, jordgubbar och vildhallon. Därtill även en subtil fatkaraktär, nougat och kanel. Ett vin som lämpar sig utmärkt till den franska ostbrickan men också till den mustiga kalvgrytan med rotfrukter och trattkantareller.

 

Edouard Delaunay Beaune 1er Cru Les Grèves 2018
Producent: Edouard Delaunay
Årgång: 2018
Druvsammansättning: 100% Pinot Noir
Ursprung: AOP Beaune 1er Cru
Artikelnummer: 90305
Pris: 349 kr
Lansering: 3 november 2020
Antal butiker: 55
Tillgänglig volym: 1600 flaskor

 

 

Dela nyheter:

Sveriges mästerkock Sofia lagar mat till Saint Clair Origin Pinot Noir

Sveriges mästerkock Sofia Henriksson delar med sig av sitt bästa recept till Saint Clair Origin Pinot Noir.

Maison Mirabeau i nytt samarbete med Sigva

Vi är glada och stolta över att vägarna korsats mellan oss och den anrika producenten Maison Mirabeau. En roséproducent med flertalet internationella utmärkelser som tydligt visar på vad Côtes d'Azure verkligen står för.

Château Margaux 2018

Tisdag 22 april är vi stolta över att få lansera ett av Bordeaux mest mytomspunna viner; 72 flaskor av Château Margaux 2018 via Systembolagets webblansering. Dessa flaskor kan enbart köpas online via Systembolagets hemsida och kommer inte att finnas tillgängliga i butik.

Lyxig lansering i Små partier 13 april

Tisdag 13 april lanseras två mycket speciella viner i Små Partier; Chateau Gruaud Larose 2018 från Saint-Julien, Bordeaux och Saint Clair Dawn Méthode Traditionelle från Marlborough, Nya Zeeland.

Franska Abbotts & Delaunay i nysatsning med ekologisk Pinot Noir

Den 19 februari 2021 är det äntligen dags för lanseringen av Abbotts & Delaunays ekologiska satsning Métayage Pinot Noir i Systembolagets beställningssortiment. En lansering producenten och Sigva jobbat med under en längre tid och som vi nu är oerhört stolta att få presentera.

Edouard Delaunay Beaune 1er Cru Les Grèves 2018

Den 3 november lanseras Edouard Delauney Beaune 1er Les Grèves 2018 i Systembolagets tillfälliga sortiment. Ett elegant och generöst vin i exklusiv upplaga från en producent med en rörande historia.