Edouard Delaunay Beaune 1er Cru Les Grèves 2018 - Sigva

Edouard Delaunay Beaune 1er Cru Les Grèves 2018

23-okt-2020

Familjen Delunay går att spåra tillbaka till år 1771 då Edme Delaunay finns listad i dokument från den här tiden som vinhandlare, men det var inte förrän år 1893 som familjen började producera vin under eget varumärke och då med Edouard Delaunay i spetsen. Under 1990-talet var familjen, nu med den femte generationen i spetsen, tvungna att sälja egendomen av privata skäl. Laurent Delaunay som vid tiden sålde egendomen tillsammans med sin far, var fast besluten om att en dag få köpa tillbaka det som en gång tillhört familjen. För tre år sedan kom dagen som Laurent väntat på och den tidigare familjeägda egendomen Edouard Delaunay skulle nu landa i hans ägo igen.

Tillsammans med Laurent Delaney är vi oerhört stolta över att lansera Edouard Delauney Beaune 1er Cru Les Grèves 2018 i Systembolagets tillfälliga sortiment den 3 november. Totalt kommer 1600 flaskor att finnas tillgängliga för den svenska marknaden, vilket är mer än hälften av antalet producerade flaskor.

Edouard Delauney Beaune 1er Cru Les Grèves 2018 visar på en generös och elegant profil. Uttrycksfulla toner av röda körsbär, jordgubbar och vildhallon. Därtill även en subtil fatkaraktär, nougat och kanel. Ett vin som lämpar sig utmärkt till den franska ostbrickan men också till den mustiga kalvgrytan med rotfrukter och trattkantareller.

 

Edouard Delaunay Beaune 1er Cru Les Grèves 2018
Producent: Edouard Delaunay
Årgång: 2018
Druvsammansättning: 100% Pinot Noir
Ursprung: AOP Beaune 1er Cru
Artikelnummer: 90305
Pris: 349 kr
Lansering: 3 november 2020
Antal butiker: 55
Tillgänglig volym: 1600 flaskor

 

 

Dela nyheter:

Edouard Delaunay Beaune 1er Cru Les Grèves 2018

Den 3 november lanseras Edouard Delauney Beaune 1er Les Grèves 2018 i Systembolagets tillfälliga sortiment. Ett elegant och generöst vin i exklusiv upplaga från en producent med en rörande historia.

Raig de Raim Garnaxta Blanca åter på Systembolagets hyllor

Den 25 augusti 2020 lanseras återigen Raig de Raim Garnaxta Blanca i Systembolagets tillfälliga sortiment. Ett vin i ungdomlig stil som väl visar vad området har att erbjuda.

Lyxboxen Delta Chardonnay är här!

Lagom till sommaren lanserar vi en fantastiskt god nyhet på Systembolaget, River Delta Chardonnay från Marlborough, Nya Zeeland.

Livesänd vinprovning med Laura från Saint Clair

Onsdag 29 april går vår första livesända vinprovning av stapeln, missa inte den! Laura från Saint Clair kommer att ger oss en inblick i skörden 2020 på Nya Zeeland och prova två viner tillsammans med oss.

Saint Clair Dawn Méthode Traditionelle i Små Partier

Fredag 3 april är en väldigt speciell dag då vi har äran att få lansera Saint Clair Dawn Méthode Traditionelle i Systembolagets tillfälliga sortiment.

NYHET! El Gran Botánico Alijares Mars 2020

Den 2 mars har vi nöjet att lansera El Gran Botánico Alijares på Bag in Box i Systembolagets
fasta sortiment.