Nylanseringar 1 mars på Systembolaget

05-mar-2019

Palesa Sauvignon Blanc Bag in Box; ett etiskt vin från Sydafrika, gjort av 100 % Sauvignon Blanc.         

 På den södra spetsen av den afrikanska kontinenten där två hav möts ligger Kapstaden som även kan kallas porten till Sydafrikas vinland. Tio mil in i landet ligger vinregionen Breedekloof som ligger nästlad mellan två bergskedjor mellan Atlanten och Klein Karoo. Breedekloof är en av Sydafrikas mest pittoreska vinregioner som med sitt dramatiska landskap inbjuder till odling av fantastiska druvor! Det är här, i lilla Breedekloof som druvorna till Palesa Sauvignon Blanc odlas.

Druvorna skördades för hand tidigt på morgonen i början av februari, sedan fick de kallmacerera innan de kalljästes i rostfria ståltankar för att behålla den fantastiska fräschören och den tropiska frukten.

uniWines grundades 2008 av en grupp dedikerade personer som trodde på att delad kunskap leder till bättre viner. Kärleken och tron till Fairtrade är stark hos uniWines och det märks i alla led.

Palesa är ett torrt, mycket friskt och smakrikt vin med toner av citrus, tropisk frukt och persika. Utöver sitt vackra yttre, så är denna box även etiskt certifierad! Underbar att avnjuta som aperitif till krämiga och lite syrliga ostar, till fisk- och skaldjur eller till elegantare kycklingrätter.

Pris: 249 kr – 3 liter box / Art nr: 1273 / Sockerhalt: 2,5 g/l

Läs mer om Palesa här

 

Bagordi; ett ekologiskt och ungdomligt vin från Rioja i modern stil, gjort av 90 % Tempranillo och 10% Graciano

Rioja är Spaniens mest kända vinregion och ses av många som Spaniens främsta vinregion. Fram till 2009 den enda vinregion som hade äran att åtnjuta DOCa-status i Spanien.De klassiska röda vinerna från Rioja har utpräglade toner av bland annat vanilj och krondill, något som kommer från lagringen på Amerikanska ekfat. På senare år har en ny generation av vinmakare gett sig till känna i Rioja med viner i ny, ”modern” tappning, utan kraftig smak av ekfat och som är lättare och yngre i stilen.

Bagordi är gjort av 90% Tempranillo, samt 10% Graciano och är ett mycket fruktigt och ungdomligt vin med toner av röda och mörka bär, färska örter, viol och lakrits. Tanninerna är mjuka och smaken nyanserad.

Bagordi är lätt att para ihop med många olika maträtter och passar därför utmärkt till exempelvis Tapas-buffén, en grillad köttbit eller till den vegetariska grytan.

Pris: 89 kr / Art nr: 2155 / Sockerhalt: 1 g/l

Läs mer om Bagordi här

Dela nyheter:

NYHET! El Gran Botánico Alijares Mars 2020

Den 2 mars har vi nöjet att lansera El Gran Botánico Alijares på Bag in Box i Systembolagets
fasta sortiment.

Nyhetslanseringar 2 december 2019

Den andra december 2019 lanserades inte en utan två nyheter i Systembolaget fasta sortiment. Morador Chardonnay från Navarra tillsammans med producenten Bodegas Agronavarra S.L. samt Maison Louis Max Coteaux Bourguignons, en uppföljare från producenten Maison Louis Max efter box lanseringen i september 2019.

Raig de Raïm Garnatxa Blanca En Nyhet i begränsad upplaga!

Klockan tio idag när Systembolaget öppnar dörrarna lanserar vi vår nyhet Raig de Raïm Garnatxa Blanca. För första gången kommer då vin från den den anrika producenten Celler Piñol att finnas representerat på systembolagets hyllor.

Nyhet på Systembolaget 2 September 2019

Den 2 september 2019 lanseras Maison Louis Max Grande Cuvée Rouge på Bag in Box i
Systembolagets fasta sortiment

Två viner från Domaine de la Métairie d’Alon i Systembolagets exklusiva sortiment

Den 16 augusti 2019 lanserar Sigva tillsammans med producenten Domaine de la Metairie d’Alon vinerna La Palajo Chardonnay 2017 och La Métairie Pinot Noir 2017 i Systembolagets exklusiva sortiment, Små partier.

Fem dolda favoriter i Beställningssortimentet!

Vinerna i Systembolagets beställningssortiment är för många en fullkomlig djungel. Trots det fina utbud som finns på hyllorna i butik idag finns ett flertalet guldkorn att hitta i beställningssortiment, vi har satt samman en lite guide med våra favoriter.