Nylanseringar 1 mars på Systembolaget

05-mar-2019

Palesa Sauvignon Blanc Bag in Box; ett etiskt vin från Sydafrika, gjort av 100 % Sauvignon Blanc.         

 På den södra spetsen av den afrikanska kontinenten där två hav möts ligger Kapstaden som även kan kallas porten till Sydafrikas vinland. Tio mil in i landet ligger vinregionen Breedekloof som ligger nästlad mellan två bergskedjor mellan Atlanten och Klein Karoo. Breedekloof är en av Sydafrikas mest pittoreska vinregioner som med sitt dramatiska landskap inbjuder till odling av fantastiska druvor! Det är här, i lilla Breedekloof som druvorna till Palesa Sauvignon Blanc odlas.

Druvorna skördades för hand tidigt på morgonen i början av februari, sedan fick de kallmacerera innan de kalljästes i rostfria ståltankar för att behålla den fantastiska fräschören och den tropiska frukten.

uniWines grundades 2008 av en grupp dedikerade personer som trodde på att delad kunskap leder till bättre viner. Kärleken och tron till Fairtrade är stark hos uniWines och det märks i alla led.

Palesa är ett torrt, mycket friskt och smakrikt vin med toner av citrus, tropisk frukt och persika. Utöver sitt vackra yttre, så är denna box även etiskt certifierad! Underbar att avnjuta som aperitif till krämiga och lite syrliga ostar, till fisk- och skaldjur eller till elegantare kycklingrätter.

Pris: 249 kr – 3 liter box / Art nr: 1273 / Sockerhalt: 2,5 g/l

Läs mer om Palesa här

 

Bagordi; ett ekologiskt och ungdomligt vin från Rioja i modern stil, gjort av 90 % Tempranillo och 10% Graciano

Rioja är Spaniens mest kända vinregion och ses av många som Spaniens främsta vinregion. Fram till 2009 den enda vinregion som hade äran att åtnjuta DOCa-status i Spanien.De klassiska röda vinerna från Rioja har utpräglade toner av bland annat vanilj och krondill, något som kommer från lagringen på Amerikanska ekfat. På senare år har en ny generation av vinmakare gett sig till känna i Rioja med viner i ny, ”modern” tappning, utan kraftig smak av ekfat och som är lättare och yngre i stilen.

Bagordi är gjort av 90% Tempranillo, samt 10% Graciano och är ett mycket fruktigt och ungdomligt vin med toner av röda och mörka bär, färska örter, viol och lakrits. Tanninerna är mjuka och smaken nyanserad.

Bagordi är lätt att para ihop med många olika maträtter och passar därför utmärkt till exempelvis Tapas-buffén, en grillad köttbit eller till den vegetariska grytan.

Pris: 89 kr / Art nr: 2155 / Sockerhalt: 1 g/l

Läs mer om Bagordi här

Dela nyheter:

Raig de Raim Garnaxta Blanca åter på Systembolagets hyllor

Den 25 augusti 2020 lanseras återigen Raig de Raim Garnaxta Blanca i Systembolagets tillfälliga sortiment. Ett vin i ungdomlig stil som väl visar vad området har att erbjuda.

Lyxboxen Delta Chardonnay är här!

Lagom till sommaren lanserar vi en fantastiskt god nyhet på Systembolaget, River Delta Chardonnay från Marlborough, Nya Zeeland.

Livesänd vinprovning med Laura från Saint Clair

Onsdag 29 april går vår första livesända vinprovning av stapeln, missa inte den! Laura från Saint Clair kommer att ger oss en inblick i skörden 2020 på Nya Zeeland och prova två viner tillsammans med oss.

Saint Clair Dawn Méthode Traditionelle i Små Partier

Fredag 3 april är en väldigt speciell dag då vi har äran att få lansera Saint Clair Dawn Méthode Traditionelle i Systembolagets tillfälliga sortiment.

NYHET! El Gran Botánico Alijares Mars 2020

Den 2 mars har vi nöjet att lansera El Gran Botánico Alijares på Bag in Box i Systembolagets
fasta sortiment.

Nyhetslanseringar 2 december 2019

Den andra december 2019 lanserades inte en utan två nyheter i Systembolaget fasta sortiment. Morador Chardonnay från Navarra tillsammans med producenten Bodegas Agronavarra S.L. samt Maison Louis Max Coteaux Bourguignons, en uppföljare från producenten Maison Louis Max efter box lanseringen i september 2019.