Nylanseringar 1 mars på Systembolaget

05-mar-2019

Palesa Sauvignon Blanc Bag in Box; ett etiskt vin från Sydafrika, gjort av 100 % Sauvignon Blanc.         

 På den södra spetsen av den afrikanska kontinenten där två hav möts ligger Kapstaden som även kan kallas porten till Sydafrikas vinland. Tio mil in i landet ligger vinregionen Breedekloof som ligger nästlad mellan två bergskedjor mellan Atlanten och Klein Karoo. Breedekloof är en av Sydafrikas mest pittoreska vinregioner som med sitt dramatiska landskap inbjuder till odling av fantastiska druvor! Det är här, i lilla Breedekloof som druvorna till Palesa Sauvignon Blanc odlas.

Druvorna skördades för hand tidigt på morgonen i början av februari, sedan fick de kallmacerera innan de kalljästes i rostfria ståltankar för att behålla den fantastiska fräschören och den tropiska frukten.

uniWines grundades 2008 av en grupp dedikerade personer som trodde på att delad kunskap leder till bättre viner. Kärleken och tron till Fairtrade är stark hos uniWines och det märks i alla led.

Palesa är ett torrt, mycket friskt och smakrikt vin med toner av citrus, tropisk frukt och persika. Utöver sitt vackra yttre, så är denna box även etiskt certifierad! Underbar att avnjuta som aperitif till krämiga och lite syrliga ostar, till fisk- och skaldjur eller till elegantare kycklingrätter.

Pris: 249 kr – 3 liter box / Art nr: 1273 / Sockerhalt: 2,5 g/l

Läs mer om Palesa här

 

Bagordi; ett ekologiskt och ungdomligt vin från Rioja i modern stil, gjort av 90 % Tempranillo och 10% Graciano

Rioja är Spaniens mest kända vinregion och ses av många som Spaniens främsta vinregion. Fram till 2009 den enda vinregion som hade äran att åtnjuta DOCa-status i Spanien.De klassiska röda vinerna från Rioja har utpräglade toner av bland annat vanilj och krondill, något som kommer från lagringen på Amerikanska ekfat. På senare år har en ny generation av vinmakare gett sig till känna i Rioja med viner i ny, ”modern” tappning, utan kraftig smak av ekfat och som är lättare och yngre i stilen.

Bagordi är gjort av 90% Tempranillo, samt 10% Graciano och är ett mycket fruktigt och ungdomligt vin med toner av röda och mörka bär, färska örter, viol och lakrits. Tanninerna är mjuka och smaken nyanserad.

Bagordi är lätt att para ihop med många olika maträtter och passar därför utmärkt till exempelvis Tapas-buffén, en grillad köttbit eller till den vegetariska grytan.

Pris: 89 kr / Art nr: 2155 / Sockerhalt: 1 g/l

Läs mer om Bagordi här

Dela nyheter:

Fem dolda favoriter i Beställningssortimentet!

Fem dolda favoriter i Beställningssortimentet!

Fyra favoriter till Midsommar!

Midsommarhelgens guide till våra favoriter!

Nyhet på Systembolaget 1:a juni!

Lördagen den 1 juni 2019 lanseras vinet Santa Clara;
Ett ungdomligt vin men med mycket karaktär från Mallorca, som består av 30% Mantonegro, 25% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot och 20% Syrah.

Mallorca – ett av våra käraste resmål – är för många förknippat med semester, god mat och dryck men samtidigt inte fullt ut förknippat med en vinnäring som levererar fina och högkvalitativa viner.

Nylanseringar 1 mars på Systembolaget

Vi är stolta över att presentera två marsnyheter i Systembolagets fasta sortiment; ekologiska Bagordi Tempranillo från Rioja, Spanien och etiska Palesa Sauvignon Blanc från Breedekloof, Sydafrika.

Karlstad Vin&Deli 2019

Missa inte vinmässa i Karlstad 15-16 februari!

Välkommen på Champagneprovning!

Missa inte en underbar champagneprovning torsdag 6 december där vi serverar champagne under två timmar i Gamla Stan!