Nylanseringar 1 mars på Systembolaget

05-mar-2019

Palesa Sauvignon Blanc Bag in Box; ett etiskt vin från Sydafrika, gjort av 100 % Sauvignon Blanc.         

 På den södra spetsen av den afrikanska kontinenten där två hav möts ligger Kapstaden som även kan kallas porten till Sydafrikas vinland. Tio mil in i landet ligger vinregionen Breedekloof som ligger nästlad mellan två bergskedjor mellan Atlanten och Klein Karoo. Breedekloof är en av Sydafrikas mest pittoreska vinregioner som med sitt dramatiska landskap inbjuder till odling av fantastiska druvor! Det är här, i lilla Breedekloof som druvorna till Palesa Sauvignon Blanc odlas.

Druvorna skördades för hand tidigt på morgonen i början av februari, sedan fick de kallmacerera innan de kalljästes i rostfria ståltankar för att behålla den fantastiska fräschören och den tropiska frukten.

uniWines grundades 2008 av en grupp dedikerade personer som trodde på att delad kunskap leder till bättre viner. Kärleken och tron till Fairtrade är stark hos uniWines och det märks i alla led.

Palesa är ett torrt, mycket friskt och smakrikt vin med toner av citrus, tropisk frukt och persika. Utöver sitt vackra yttre, så är denna box även etiskt certifierad! Underbar att avnjuta som aperitif till krämiga och lite syrliga ostar, till fisk- och skaldjur eller till elegantare kycklingrätter.

Pris: 249 kr – 3 liter box / Art nr: 1273 / Sockerhalt: 2,5 g/l

Läs mer om Palesa här

 

Bagordi; ett ekologiskt och ungdomligt vin från Rioja i modern stil, gjort av 90 % Tempranillo och 10% Graciano

Rioja är Spaniens mest kända vinregion och ses av många som Spaniens främsta vinregion. Fram till 2009 den enda vinregion som hade äran att åtnjuta DOCa-status i Spanien.De klassiska röda vinerna från Rioja har utpräglade toner av bland annat vanilj och krondill, något som kommer från lagringen på Amerikanska ekfat. På senare år har en ny generation av vinmakare gett sig till känna i Rioja med viner i ny, ”modern” tappning, utan kraftig smak av ekfat och som är lättare och yngre i stilen.

Bagordi är gjort av 90% Tempranillo, samt 10% Graciano och är ett mycket fruktigt och ungdomligt vin med toner av röda och mörka bär, färska örter, viol och lakrits. Tanninerna är mjuka och smaken nyanserad.

Bagordi är lätt att para ihop med många olika maträtter och passar därför utmärkt till exempelvis Tapas-buffén, en grillad köttbit eller till den vegetariska grytan.

Pris: 89 kr / Art nr: 2155 / Sockerhalt: 1 g/l

Läs mer om Bagordi här

Dela nyheter:

För fjärde året i ordningen! Eftertraktad vit Spanjor åter på hyllorna

Nu är det ÄNTLIGEN dags för Raig de Raim Garnaxta Blanca att göra entré på Systembolaget tillfälliga hyllor igen. Årgång 2021 lanseras den 19 augusti i 220 butiker

Nyhet på Systembolaget – Dominio de Alma!

Den 1/12 slog Dominio de Alma ned som en bomb på Systembolaget! Stor och kraftfull, samtidigt smidig och elegant.

Exklusiv lansering Oktober-Il Rocchin di Zerbo Gavi 2020

Du har väl inte missat att vi den 12 oktober lanserade en ny produkt i Systembolagets exklusiva sortiment med begränsat antal flaskor att tillgå?

För tredje åter i rad, Raig de Raim Garnaxta Blanca i Systembolagets tillfälliga sortiment

Den 10 augusti lanseras Raig de Raim Garnaxta Blanca för
tredje året i rad i Systembolagets tillfälliga sortiment. Ett vin i
ungdomlig stil som väl visar vad området har att erbjuda.

Sveriges mästerkock Sofia lagar mat till Saint Clair Origin Pinot Noir

Sveriges mästerkock Sofia Henriksson delar med sig av sitt bästa recept till Saint Clair Origin Pinot Noir.

Maison Mirabeau i nytt samarbete med Sigva

Vi är glada och stolta över att vägarna korsats mellan oss och den anrika producenten Maison Mirabeau. En roséproducent med flertalet internationella utmärkelser som tydligt visar på vad Côtes d'Azure verkligen står för.