Saint Clair Dawn Méthode Traditionelle i Små Partier

06-apr-2020

Fredag 3 april är en väldigt speciell dag då vi har äran att få lansera Saint Clair Dawn Méthode Traditionelle i Systembolagets tillfälliga sortiment.

Ni kanske undrar varför det är så speciellt? Jo det är nämligen så att Dawn Ibbottson är familjen Ibbottsons (ägarna till Saint Clair Family Estate) matriark och vinet är producerat till hennes ära. Dawn fick uppleva sin 105:e (!) födelsedag i December förra året innan hon somnade in i början av 2020. Dawn njöt av ett glas mousserande vin varje dag ända till slutet och familjen lovade att fortsätta producera det här fantastiska vinet i hennes ära, så att hennes arv kan leva vidare.

Nu har vi turen att för första gången få lansera Saint Clair Dawn Méthode Traditionelle i Sverige och vinet lanseras i 218 butiker idag. Det finns 3 378 flaskor tillgängliga och det är större delen av produktionen för denna årgång som är 2015.

Klicka här för att se en underbar video filmad hemma hos Dawn på Nya Zeeland där hennes son Neal (som äger Saint Clair tillsammans med sin fru Judy) berättar om idén bakom vinet.

Vinet har en gyllengul vacker färg med livliga små bubblor. Fyllig och smakrik med smak av mandel, rostad brioche, honungsmelon, gröna äpplen, vit choklad och kanderade apelsinskal.
Perfekt som aperitif eller till en gräddbaserad kycklinggryta. Passar även fint till tartlette med löjrom och Gruyereost eller till charkuterier.

Frukten handskördades och pressads försiktigt, chardonnay jästes i ståltank och pinot noir i små franska ekfat. Efter ca 10 månader blandades vinet och det fick sedan vila på sin jästfällning i 36 månader, 46 månader efter skörden.

Artikelnummer: 95519

Pris: 199 k

Dela nyheter:

Livesänd vinprovning med Laura från Saint Clair

Onsdag 29 april går vår första livesända vinprovning av stapeln, missa inte den! Laura från Saint Clair kommer att ger oss en inblick i skörden 2020 på Nya Zeeland och prova två viner tillsammans med oss.

Saint Clair Dawn Méthode Traditionelle i Små Partier

Fredag 3 april är en väldigt speciell dag då vi har äran att få lansera Saint Clair Dawn Méthode Traditionelle i Systembolagets tillfälliga sortiment.

NYHET! El Gran Botánico Alijares Mars 2020

Den 2 mars har vi nöjet att lansera El Gran Botánico Alijares på Bag in Box i Systembolagets
fasta sortiment.

Nyhetslanseringar 2 december 2019

Den andra december 2019 lanserades inte en utan två nyheter i Systembolaget fasta sortiment. Morador Chardonnay från Navarra tillsammans med producenten Bodegas Agronavarra S.L. samt Maison Louis Max Coteaux Bourguignons, en uppföljare från producenten Maison Louis Max efter box lanseringen i september 2019.

Raig de Raïm Garnatxa Blanca En Nyhet i begränsad upplaga!

Klockan tio idag när Systembolaget öppnar dörrarna lanserar vi vår nyhet Raig de Raïm Garnatxa Blanca. För första gången kommer då vin från den den anrika producenten Celler Piñol att finnas representerat på systembolagets hyllor.

Nyhet på Systembolaget 2 September 2019

Den 2 september 2019 lanseras Maison Louis Max Grande Cuvée Rouge på Bag in Box i
Systembolagets fasta sortiment