Saint Clair Dawn Méthode Traditionelle i Små Partier

06-apr-2020

Fredag 3 april är en väldigt speciell dag då vi har äran att få lansera Saint Clair Dawn Méthode Traditionelle i Systembolagets tillfälliga sortiment.

Ni kanske undrar varför det är så speciellt? Jo det är nämligen så att Dawn Ibbottson är familjen Ibbottsons (ägarna till Saint Clair Family Estate) matriark och vinet är producerat till hennes ära. Dawn fick uppleva sin 105:e (!) födelsedag i December förra året innan hon somnade in i början av 2020. Dawn njöt av ett glas mousserande vin varje dag ända till slutet och familjen lovade att fortsätta producera det här fantastiska vinet i hennes ära, så att hennes arv kan leva vidare.

Nu har vi turen att för första gången få lansera Saint Clair Dawn Méthode Traditionelle i Sverige och vinet lanseras i 218 butiker idag. Det finns 3 378 flaskor tillgängliga och det är större delen av produktionen för denna årgång som är 2015.

Klicka här för att se en underbar video filmad hemma hos Dawn på Nya Zeeland där hennes son Neal (som äger Saint Clair tillsammans med sin fru Judy) berättar om idén bakom vinet.

Vinet har en gyllengul vacker färg med livliga små bubblor. Fyllig och smakrik med smak av mandel, rostad brioche, honungsmelon, gröna äpplen, vit choklad och kanderade apelsinskal.
Perfekt som aperitif eller till en gräddbaserad kycklinggryta. Passar även fint till tartlette med löjrom och Gruyereost eller till charkuterier.

Frukten handskördades och pressads försiktigt, chardonnay jästes i ståltank och pinot noir i små franska ekfat. Efter ca 10 månader blandades vinet och det fick sedan vila på sin jästfällning i 36 månader, 46 månader efter skörden.

Artikelnummer: 95519

Pris: 199 k

Dela nyheter:

För fjärde året i ordningen! Eftertraktad vit Spanjor åter på hyllorna

Nu är det ÄNTLIGEN dags för Raig de Raim Garnaxta Blanca att göra entré på Systembolaget tillfälliga hyllor igen. Årgång 2021 lanseras den 19 augusti i 220 butiker

Nyhet på Systembolaget – Dominio de Alma!

Den 1/12 slog Dominio de Alma ned som en bomb på Systembolaget! Stor och kraftfull, samtidigt smidig och elegant.

Exklusiv lansering Oktober-Il Rocchin di Zerbo Gavi 2020

Du har väl inte missat att vi den 12 oktober lanserade en ny produkt i Systembolagets exklusiva sortiment med begränsat antal flaskor att tillgå?

För tredje åter i rad, Raig de Raim Garnaxta Blanca i Systembolagets tillfälliga sortiment

Den 10 augusti lanseras Raig de Raim Garnaxta Blanca för
tredje året i rad i Systembolagets tillfälliga sortiment. Ett vin i
ungdomlig stil som väl visar vad området har att erbjuda.

Sveriges mästerkock Sofia lagar mat till Saint Clair Origin Pinot Noir

Sveriges mästerkock Sofia Henriksson delar med sig av sitt bästa recept till Saint Clair Origin Pinot Noir.

Maison Mirabeau i nytt samarbete med Sigva

Vi är glada och stolta över att vägarna korsats mellan oss och den anrika producenten Maison Mirabeau. En roséproducent med flertalet internationella utmärkelser som tydligt visar på vad Côtes d'Azure verkligen står för.