Delta Wine Company

 

Delta Wines grundades år 2000 av tre vänner som alla hade lång erfarenhet av vinindustrin på Nya Zeeland. De spenderade mycket tid tillsammans och diskuterade ofta potentialen för att odla fantastisk pinot noir i Marlborough över några glas vin på den lokala puben. Genom att förena sina kunskaper om vinodling och terroiren i Marlborough hittade de en, i deras ögon, perfekt plats för att odla högkvalitativ pinot noir och planterade den med utvalda Dijon-kloner från Bourgogne i Frankrike.

”I WANT THE WINES TO BE TRANSPARENT, IN THAT THEY REALLY EXPRESS THE VINEYARD SITE AND OUR REGION, WITHOUT TOO MUCH EVIDENT WINEMAKING INFLUENCE.” Heather Stewart, winemaker

Då de skapade Delta av den starka kärleken för pinot noir sparade de inte in på någonting när de byggde vineriet och investerade inte bara i de bästa vingårdarna, utan implementerade även de bästa teknikerna i vineriet och vingården. Skördeuttagen är extremt låga, små vingårdsplotter jäses separat, nedpressningen av skalen sker för hand och bara de bästa franska ekfaten används för lagringen.

2015 köpte Neal Ibbotson ut de andra två ägarna och vinmakningen flyttades till Saint Clair Family Estate’s vineri. I samband med detta blev Heather Stewart, som länge arbetat på Delta Wines, utnämnd till chefsvinmakare och målet är fortfarande detsamma som när Neal och de andra två grundarna satt på puben och drömde om fantastisk pinot noir : att förse världen med högkvalitativ pinot noir i flera olika prislägen.