Spier Wines

 

Bakom vinet 21 Gables Cabernet Sauvignon står Spier Wines som grundades redan år 1692 och som idag är en av de mest prisbelönade vingårdarna i Sydafrika. Många av de byggnader som uppfördes tidigt finns kvar, bland annat de 21 gavlar som gjort egendomen känd.

Spiers 21 Gables-viner är en hyllning både till vinframställningen i Sydafrika och till egendomens unika arkitektur. Spiers arbete präglas både av en stor respekt för miljön och för det arv man förvaltar. Målet är att ta sitt ansvar gentemot både miljön och samhället, och företaget är känt för sin ansvarsfulla hantering av turismen. Sedan 1970-talet har vinentusiaster kunnat besöka vingården för att uppleva hantverket och de imponerande arkitektoniska inslagen på plats.

Vingården har fått erkännanden från många olika externa organisationer. Bland annat FTTSA (Fair Trade in Tourism) och WIETA (Wine Industry Ethical Trade Association). Man har också mottagit utmärkelsen Condé Nast Traveler World Saver Award som främsta internationella resmål som ”gör allt rätt”.