Kräftor med Saffrans-crème och en het Mangosalsa

Alla älskar väl kräftor!? Vi på Sigva vill därför passa på att dela med oss av ett spännande och lite annorlunda recept, för den som vill prova något nytt under kräftsäsongen. Våra Nyzeeländska vänner på Saint Clair Family Estate har bidragit med detta recept som är framtaget av chefskocken på deras egna restaurang Saint Clair Vineyard Kitchen. Testa receptet nedan och överraska dina vänner!

För ca 4 personer

Servera förslagsvis tillsammans med Saint Clair Pioneer Block 3 Sauvignon Blanc

Tack till Saint Clair Vineyard Kitchen för detta smarriga recept.

Smaklig måltid!

Ingredienser

1 kg Kräftor (det går också bra med färdigskalade kräftstjärtar i saltlag, ca 500g) Salladsmix

Mangosalsa

1 Rödlök 1 Vårlök 1 Mango 1 Röd paprika 2 matskedar finhackad koriander Smaka av med chili, salt och peppar

Saffrans-crème

4 dl Grädde 2 dl (Saint Clair) Sauvignon Blanc 2 kryddmått saffran (ca, beroende på hur mkt saffran man vill att det ska smaka Smaka av med salt och peppar

Sugen på något annat än recept för Kräftor med Saffrans-crème och en het Mangosalsa?

Salsicciapasta

Jordgubbsmojito

Saffranspasta med räkor och sparris

Grillad persika med tomat och burrata

Bakad brie med päron, salta mandlar och timjan

Råraka med gravad lax, smetana och kapris