Spanska Spare Ribs signerade Ferran Adrià

Ferran Adrià var köksmästare på den mytomspunna restaurangen El Bulli som fem år fick utmärkelsen världens bästa restaurang. Såhär lagar en av världens bästa kockar sina spare ribs. Mängden barbequesås kan låta galen, men det blir helt perfekt varje gång, vi lovar!

Ingredienser

4 personer

Ca 2 kg spare ribs (tunna revbensspjäll) 2 msk salt 7 dl hemgjord barbequesås (se nedan) 2,5 dl vatten Rivet skal av 1 apelsin 2 tsk chiliflakes . Barbequesås (7 dl): 2 rödlök 2 vitlöksklyftor En liten bit ingefära, ca 5 cm 1 msk olivolja 1 dl mörkt muscovadosocker 2 msk tomatpuré Saften av 1 apelsin 2 msk sherryvinäger 1 msk dijonsenap 2 msk worcestersås 1 burk passerade tomater (ca 400g) . Tillbehör: Ca 900g små potatisar Ca 300g romanticatomater 125g smör 2 vitlöksklyftor 1/2 kruka persilja Salt Nymald svartpeppar Olivolja

Sugen på något annat än recept för Spanska Spare Ribs signerade Ferran Adrià?

Saffranspasta med räkor och sparris

Grillad persika med tomat och burrata

Bakad brie med päron, salta mandlar och timjan

Råraka med gravad lax, smetana och kapris

Het kycklingpaj med fetaost, grönkål och paprika

Helstekt fläskfilé med kantareller